Естетична дентална медицина

Естетичната дентална медицина включва манипулации, които имат за цел подобряване на естетичния облик на Вашите зъби. Такива манипулации са избелването, бондинга, изработването на керамични фасети, поставянето на бижу на зъба.

Избелването – това е манипулация, при която се цели промяна в цвета на зъбите. На тази процедура се подлагат както жени, така и мъже. Приема на напитки и храни с оцветяващи съставки, като кафето, чайовете, цигарите, червеното вино, води до потъмняване на зъбите.Избелването е процедура, която спомага за получаването на бяла и красива усмивка без по-сложни дентални манипулации. Има различни методи за избелване на зъбите: професионално избелване, домашно избелване, избелване на умъртвен зъб.

Професионалното избелване – се извършва в дентален кабинет от дентален лекар. Преди избелването на зъбите, трябва да бъдат изчистени от зъбен камък/ако има натрупан/ и полирани. Преди избелването венците се изолират със специална гингивална бариера, която не позволява на избелващия гел да попадне върху венеца и да го засегне. Самото избелване се извършва от специален избелващ препарат, с който се намазват зъбите и се оставя върху тях за 40 мин.

Домашно избелване – При този вид избелване се изработват специални шини на пациента, които той трябва да носи нощем. Всяка вечер в шините се поставя избелващият препарат.

гр. София 1505, ул. Васил Друмев 51, ет. 1