Профилактика

Доброто почистване и поддържане на хигиена на устната кухина е основният фактор за предотвратяване на повечето заболявания на зъбите и венеца. В дентална клиника Смайл Фактори освен, че ще почистим професионално вашите зъби, можем да Ви проведем обучение, за да подобрите оралната си хигиена, както и да ви предложим процедури за предпазване на вашите зъби от кариес. Редовните посещения за профилактичен преглед при нас, ще ви гарантират дълготрайна красива и здрава усмивка!

-Ултразвуково почистване за зъбен камък и полиране на зъбите

С помощта на ултразвуков апарат се премахва бактериалната плака и зъбният камък. Полирането след това се извършва с Airflow за постигане на максимално добър резултат и премахване на оцветявания по зъбите (причинено най често от цигари, кафе и др.) Редовното почистване е важно за предпазване от сериозни възпаления на венеца, като гингивит и парадонтит (парадонтоза) и трябва да се извършва на всеки 6-8 месеца.

-Силанизиране на деца с постоянни поникнали зъби

Силанизирането е манипулация, при която се покрива дъвкателната повърхност на зъба с фотополимеризиращ материал, който предпазва задържането на храна в най-дълбоките части на зъба /фисурите/ и предотвратява развитието на кариеси. При пробива на постоянните зъби при децата те не са напълно минерализирани, в продължение на 2 години, а и възрастта им предполага не толкова добра орална хигиена, което мотивира използването на подобна процедура на профилактика.

-Флуоризиране

Върху зъбите се поставя гел или лак съдържащ флуорни или калциеви съединения, за предпазване на зъбите от кариес. Препаратът отделя флуорни йони, които навлизат в емайла и се свързват с него и образуват флуор апатит, който прави зъбите по устойчиви. Локалната флуорна профилактика може да се прилага както при деца, така и при възрастни.

гр. София 1505, ул. Васил Друмев 51, ет. 1