Смайл Фактори е клиника, предлагаща широк спектър от дентални услуги за цялото семейство.

Имплантология

Зъбните импланти се използват за възстановяването на един или повече липсващи зъби, върху които може да се постави коронка или мост. Те са изработени от биологично съвместим материал-титан, който позволява срастването им с коста на пациента.

Имплантите, които поставяме в нашите клиники са от системите на доказалите се като най-надежни и успешни такива – конвенционални импланти.

Ортодонтия

Ортодонтията е насочена към правилното подреждане на вашите зъби. Освен, че с ортодонтското лечение можете да постигнете прекрасна усмивка, правилно подредените зъби позволяват по- лесно подържане на хигената им и “балансирана” функция. Това може да бъде постигнато с подвижни апаратчета и прозрачни шини (алайнери), както и с неподвижно фиксирани върху зъбите брекети.

Дентална хирургия

Денталната хирургия включва лечението на различни заболявания на зъбите и устната кухина чрез хирургически методи.

Хирургичните лечения във нашата клиника се извършват с минимално натоварващи пациента техники с добро обезболяванае при спазване на всички правила за стерилност. 

Изваждане на зъб и изваждане на силно разрушен зъб

Изваждането на зъб е сравнително рутинна процедура, която се извършва под упойка и пациентът не изпитва никаква болка. Изваждането на силно разрушен зъб може да е по-сложно и да изисква повече време и спицифични умения на лекаря по дентална медицина.

Ретинирани мъдреци

Ретинираните мъдреци са мъдреци, които по различни причини не поникват в правилна посока и много често се бутат в предните зъби, с което не само могат да ги увредят, но и да разместят другите зъби във устата. Поради тази причина те трябва да бъдат извадени. Нашите специалисти ще ви помогнат това да стане максимално атравматично и безболезнено.

Костозаместване

Понякога в случаите на изваждане на зъб или след време когато в даден участък на челюстта няма достатъчно кост, тя трябва да се добави. Това се налага най-често в случаите, когато трябва да се сложи имплант и наличната кост няма достатъчно обем.

Детска дентална медицина

Първата среща със стоматолог е една от тези, които помним цял живот.
Нашият екип препоръчва това да стане в ранна детска възраст и поводът за посещение да не е свързан с болка.
Основна цел на детската дентална медицина е не само лечението, но преди всичко превенцията и профилактиката на детското дентално здраве и последствията от усложненията на кариеса в ранна детска възраст.

Красивата детска усмивка, здравите, добре измити зъби и тяхното правилно подреждане са от много важно значение за цялостното развитие на децата ни.

 

Обучение и мотивация на децата в правилна техника на миене на зъбите
Лечение на кариес на млечен зъб
Изваждане на млечен зъб
Лечение на пулпит (възпаление на живата част) на млечен зъб
Поставяне на детска корона на млечен зъб
Профилактично силанизиране на постоянните зъби
Профилактична флуорна терапия
Лечение на кариес на постоянен зъб

Парадонтология

Пародонтологията е науката в денталната медицина, която се занимава със заболяванята на венците и околозъбните тъкани.

При възпаляване на венците (гингивит) и задълбочаване на възпалението в околозъбните тъкани (пародонтит) може да се стигне до сериозни последствия: постепенна загуба на нивото на костта, поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане и падане.

Чрез пародонтологично лечение и пародонтологична профилактика, тези заболявания са предотвратими и напълно лечими.

Ако имате оплаквания, запазете своя час още днес.

Навременното лечение е най-добро в дългосрочен план. След преглед и установяване на статуса, ще бъдете обстойно консултирани за видовете подходи на действие и да се назначи индивидуален план на лечение, ако е необходимо.

Диоден лазер

Дигитален рентген

Здравна каса и допълнително здравно осигуряване

Лечение на коренови канали

Ние в Смайл фактори правим съвременно и качествено лечение за кореновите канали, използвайки едни от най-добрите методи и материали за целта.

Доброто лечение на коренновите канали на един зъб е много важно за преживяването на самия зъб в устата на пациента. Стандартното кореново лечение представлява почистване на кореновите канали на зъба, тяхната добра механична и медикаментозна обработка и тяхното добро запълване.

Има ситуации, в които или заради сложно извитите канали на зъба, или заради предишно лечение процедурата по почистването на кореновите канали може да е по-сложна и да изисква специфична техника и умения от лекаря по дентална медицина.

Обтурации (пломби) и изграждания на зъби

Съвременните материали ни позволяват да възстановяваме силно разрушени зъби, като по този начин успяваме да ги подготвим за различни видове корони.
Възстановяването на зъбите най-често става с пломби. Съвременните материали позволяват на зъболекаря не само да възстанови загубените тъкани, но да го направи и по един високо естетичен и функционален начин.

Благодарение на развитието на денталната медицина в момента фотополимерите /белите пломби/ се ползват не само за лечение на последиците от кариес, но и за естетични процедури като бондинг. При тази процедура пациентите могат по лесен и бърз начин да променят цвета и формата на своите предни зъби без да се налага те да бъдат пилени и обличани в корони.

Естетична дентална медицина

Естетичната дентална медицина съчетава изкуство и наука и има за цел да подобри оралното здраве и усмивката на лицето.
Естетичната дентална медицина е един от най-бързо развиващите се раздели на нашата професия.

Красивата усмивка и белите зъби Ви дават самочувствие и усещане за успех. Ако не харесвате Вашите зъби, искате да бъдат по-бели, не сте доволни от формата им, имат неправилна позиция, претърпели сте травма, ако са напукани или фрактурани, то тогава естетичната стоматология е за Вас.

Протетична дентална медицина

Когато кариесът е обхванал по-голяма част от зъба възстановяването на липсващите зъбни тъкани може да бъде направено с така наречените протетични конструкции.
Такива конструкции са короните, мостовете, инлеи, онлеи, овърлеи, керамични фасети. Това са конструкции, за чиято изработка е необходимо да се вземе отпечатък от устата ви и да се изработи от зъботехник. По естетически причини най-често се изработват от керамика или фотополимер.